Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

Centralförbundet för Fiskerihushållning är en riksomfattande tvåspråkig centralorganisation som främjar fiskerihushållningen i Finland och erbjuder fiskerirådgivning. Centralförbundet strävar i samarbete med myndigheter och övriga organisationer till att olika grupper av fiskare samt konsumenterna ska kunna njuta av ren, inhemsk fisk av hög kvalitet och naturupplevelser i samband med fisket.

Grunderna för vården och bruket av fiskevattnen preciseras i fiskeområdenas nyttjande- och vårdplaner. Fisk- och kräftstammarna ska utnyttjas enligt principerna om ett hållbart nyttjande och försiktighetsprincipen ska beaktas. Centralförbundet är Finlands största organisation för främjandet av fiskerihushållning och för fiskerirådgivning, med 21 medlemsorganisationer, både regionala fiskarförbund och fiskerihushållningscentraler.

Våra regionala organisationer omfattar i sin tur 3 000 delägarlag, 200 fiskeområden, 150 fiskargillen samt 150 övriga fiskerisammanslutningar.

Största delen av Finlands cirka 450 000 sommarstugeägare är medlemmar i ett delägarlag. Genom våra medlemsorganisationer omfattar vi sammanlagt omkring 800 000 delägare och medlemmar.

 

Centralförbundets webbsidor är i www.ahven.net.